News

ADDEV Materials en OMEGA Systèmes vormen ADDEV OMEGA

ADDEV Materials en OMEGA Systèmes vormen ADDEV OMEGA, expert op het gebied van technische materialen en oplossingen op maat, voor de reparatie van composietmateriaal van vliegtuigen

Om vereiste toegevoegde waarde te kunnen bieden voor luchtvaartgerelateerde onderhoudsactiviteiten, hebben ADDEV Materials en OMEGA Systèmes, twee spelers in de sector van de verwerking van high performance materialen, hun knowhow en deskundigheid samengebracht om een compleet en aanvullend assortiment van oplossingen op maat te bieden voor het onderhoud, de reparatie en de retrofit. 

 ADDEV OMEGA wordt aangestuurd door Ludivine Danger, al meer dan 15 jaar expert op de MRO-markt en benoemd tot Algemeen Directeur : 


“ ADDEV OMEGA is opgezet om een antwoord te bieden op de steeds sterkere verwachting van de MRO-sector (Maintenance – Repair – Overhaul), die niet alleen maar distributie vraagt, maar vooral technisch advies en oplossingen op maat, gebaseerd op gevarieerde industriële processen en aangepast aan bouwmaterialen, technische films en chemische producten, als ook begeleiding qua dienstverlening zowel lokaal als internationaal. ” 


ADDEV OMEGA biedt tevens reparatiekits die gerealiseerd zijn op maat in overeenstemming met de vereisten en specificaties van de klant en aangepast zijn aan iedere stap van de waardeketen van de reparatie van composietmateriaal. Deze kittingactiviteit is gericht op interne en externe onderhoudswerkplaatsen van constructeurs en leveranciers van uitrustingen, luchtvaartmaatschappijen en bedrijven gespecialiseerd in het onderhoud en de retrofit. 

« Het MRO-segment heeft altijd centraal gestaan in onze strategie en ADDEV OMEGA geeft gehoor aan het belang van een toegewijde, reactieve en flexibele organisatie met een compleet aanbod met toegevoegde waarde. ” kondigen Jean-Louis Bretin, CEO d’OMEGA Systèmes, en Pascal Nadobny, voorzitter van ADDEV Materials, gezamenlijk aan. 

ADDEV OMEGA zal Europa en het Midden-Oosten aansturen vanuit zijn hoofdkantoor in Lyon en vanuit de vestigingen van OMEGA SYSTEMES in Nantes en van ADDEV Materials in Toulouse. Beide vestigingen zijn gecertificeerd, overeenkomstig de normen EN 9100. Deze activiteit zal overgenomen worden in Noord-Amerika door de bestaande vestigingen van ADDEV MATERIALS in San Diego en Cleveland.

Certificeringen : EN 9100, EN 9120, ISO 14001. 

Over ADDEV Materials : http://www.addevmaterials.com
ADDEV Materials, waarvan het hoofdkantoor gelegen is in Lyon, telt 430 medewerkers voor een omzet van 100 M€.
ADDEV Materials, middelgrote onderneming gespecialiseerd in de verwerking van high performance materialen en oplossingen op maat voor de industrie, baseert zich op een uitgebreid aanbod van technologieën en is onderverdeeld in vier Business Units :
. AEROSPACE & DEFENSE 
• INSULATION & FILMS
• ADHESIVES & TAPES
. NORTH AMERICA 

In het kader van een sterke groeidynamiek heeft ADDEV Materials zijn aanbod aanzienlijk uitgebreid, geïnvesteerd in zijn industriële uitrusting en is het bedrijf de laatste jaren overgegaan tot verschillende overnames in Frankrijk, Europa en de Verenigde Staten.
ADDEV Materials is sterk aanwezig in de Luchtvaartsector, lid van de GIFAS, geselecteerd door de BPI (Publieke Investeringsbank) via het programma "Accélérateur” en tevens erkend op het gebied van herverpakking op maat van lijm in Europa en de Verenigde Staten. 

Over OMEGA Systèmes 
www.omega-systemes.com
OMEGA Systèmes, waarvan het hoofdkantoor gelegen is in Saint-Philbert-de-Grand-Lieu (Frankrijk), is een groep van twee bedrijven met 70 medewerkers voor een omzet van 10 M€ : 
- OMEGA SYSTEMES ATLANTIQUE, 
- OMEGA SYSTEMES AQUITAINE. 
Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het aanbod van globale oplossingen (Opslag, engineering, versnijding van soepel, half-rigide en composietmateriaal, levering) voor de luchtvaart-, textiel- en automobielindustrie. OMEGA Systèmes is een erkend partner van grote opdrachtgevers, eersterangsleveranciers, een groot aantal midden- en kleinbedrijven en instanties voor alle aan de productie voorafgaande versnijdingsfasen.
Zijn sterke punten : 
- de verscheidenheid aan bewerkte materialen met een ongekende ervaring en een uitzonderlijk kwaliteitsniveau van het versnijdingsproces,
- het reactievermogen van de teams,
- de nauwkeurigheid van de gebruikte processen. 

Perscontact : 
Ludivine Danger, 
algemeen directeur ADDEV OMEGA 
M. +33 (0)6 88 73 56 12 
l.danger@addevomega.com 

ADDEV OMEGA
30 quai Perrache
69007 Lyon, Frankrijk