News

ADDEV Materials ontwikkelt zich verder in Noord-Amerika met de overname van WALCO in Pittsburgh

Na de recente overname van het bedrijf PROFOM in Montreal, integreert ook het bedrijf WALCO, gebaseerd in Pittsburgh, de Business Unit North America van de Lyonnaise onderneming ADDEV Materials, specialist in de verwerking van high performance materialen voor de industrie.

WALCO heeft gedurende meer dan 40 jaar onmiskenbare deskundigheid weten te verwerven op het gebied van de verlijming van schuim en de verwerking van tapes, zelfklevende onderdelen en beschermingsfilms die gebruikt worden voor oplossingen voor het assembleren, waterdicht maken en afdichten.
Een nieuwe kans voor ADDEV Materials om zijn positie in Noord-Amerika niet alleen op de strategische Automobielmarkt te versterken, maar ook op de Industriële en Medische markt. WALCO heeft bovendien krachtige historische partnerships weten te creëren en onderhouden met strategische leveranciers zoals 3M en Rogers en op deze wijze een werkelijke industriële knowhow weten te verwerven op het gebied van verlijmings- en versnijdingsprocessen met hoge toegevoegde waarde.


Daarbij integreren de certificeringen ISO/TS 16949, AS IATF, GM supplier certification en de milieunorm ISO-14001 alle specifieke vereisten van de automobielmarkt. Een waarborg voor kwaliteit die veiligheid en betrouwbaarheid garandeert van alle producten die in kits of rechtstreeks op de productielijn geleverd worden.
Om dit ontwikkelingsproject van commerciële en industriële synergieën succesvol te laten zijn, baseert ADDEV Materials zich op de bevoegdheden van de operationele teams ter plekke en op de uitstekende relaties tussen de klanten en leveranciers.

 

“Deze overname sluit volledig aan bij ons beleid om Converting met toegevoegde waarde te ontwikkelen in Noord-Amerika en stelt ons tevens in staat om onze aanwezigheid op de automobielmarkt in Detroit te versterken, waar WALCO op commercieel vlak reeds zeer actief is” Pascal Nadobny, Voorzitter van ADDEV Materials.