Industriële cleanroom
News

FRANCE DECOUPE (ADDEV Materials Group), Europees leider op de markt van de verwerking van niet-geweven stoffen, investeert in een cleanroom

FRANCE DECOUPE, sinds 2016 lid van ADDEV Materials Group, heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuwe cleanroom voor de vervaardiging van versneden niet-geweven onderdelen.

Met meer dan 20 miljoen versneden onderdelen per jaar, heeft de vestiging gebaseerd in het departement la Loire sinds 1993 een unieke knowhow weten te verwerven op het gebied van de versnijding van niet-geweven stoffen bestemd voor de markt van de Industrie, Bouw en Hygiëne.


Wij zijn ervan bewust dat de nieuwe Medische, Cosmetica en levensmiddelenmarktengrote ontwikkelingsmogelijkheden bieden en daarom heeft de vestiging FRANCE DECOUPE zich onlangs uitgerust met een cleanroom van 350m². Deze nieuwe gecontroleerde omgeving, zonder risico op verontreiniging van producten, wordt voornamelijk gebruikt voor de vervaardiging van vochtige doekjes, maskers en gezichtpatches van niet-geweven stoffen en voor absorberende lagen voor voedingswaren.


Deze investering benadrukt de ambitie van het bedrijf om zich te richten tot sectoren met een aanzienlijk groeipotentieel. Afgezien van zijn deskundigheid op het gebied van materialen, zijn controle over de verwerkingsprocessen en zijn kennis van de markten, biedt FRANCE DECOUPE tevens gepersonaliseerde verpakkingsoplossingen aan zijn klanten en geavanceerde logistieke oplossingen.


“Deze nieuwe investering biedt de vestiging van FRANCE DECOUPE nieuwe groeiperspectieven op markten waar een hoge toegevoegde waarde vereist is. ”Arnaud Rivière, Algemeen Directeur van France DECOUPE.
Dit zal de enige vestiging in Frankrijk zijn die zodanig gevarieerde gesneden onderdelen kan aanbieden van niet-geweven stoffen in een cleanroom. Als gedreven deelnemer aan de French Lab en schepper van werkgelegenheid in de regio Auvergne Rhône-Alpes, is dit iets voor de ADDEV Materials group om zeer trots op te zijn.