News

Tikehau Capital en Bpifrance treden toe tot het kapitaal van ADDEV Materials om de internationale ontwikkeling van het bedrijf te steunen

Tikehau Capital investeert via zijn pan-Europese fonds van groei-kapitaal met minderheidsbelang samen met Bpifrance 38 miljoen euro in ADDEV Materials om de internationale ontwikkeling van het bedrijf te stimuleren.

ADDEV Materials is een industriële onderneming, gespecialiseerd in verwerkingsprocessen en de versnijding op maat van high performance materialen (isolatiemateriaal, technische films, kleefstoffen, schuim, lijm, …). ADDEV Materials telt 500 medewerkers, genereert een omzet van bijna 110 miljoen euro en is voornamelijk actief in Europa en Noord-Amerika.


Via deze investering willen Tikehau Capital en Bpifrance deze sterk groeiende middelgrote onderneming, waarvan het merendeel van het kapitaal in handen is van de bestuurders, steunen (verdubbelde omzet in vijf jaar met een grote internationale groei). Zij voorzien de nodige middelen voor het versterken van de internationale ontwikkeling van het bedrijf en van zijn positie op leidende markten zoals de luchtvaartmarkt, via externe groeioperaties met name in twee grote zones: Europa en Noord-Amerika.


De investering van Tikehau Capital, via zijn dochtermaatschappij voor vermogensbeheer Tikehau Investment Management, wordt gerealiseerd via zijn pan-Europees kapitaalontwikkelingsfonds bestemd voor groeiende middelgrote ondernemingen. Dit minoritaire fonds richt zich op structuren met grote groeimogelijkheden op markten die in ontwikkeling zijn.


Emmanuel Laillier, Directeur Private Equity van Tikehau Capital, geeft aan: “Wij zijn zeer blij om de mogelijkheid te hebben ADDEV Materials te begeleiden in zijn ontwikkeling. ADDEV Materials heeft belangrijke groeimogelijkheden op een nog steeds zeer gefragmenteerde markt en wij willen het management steunen bij het voorzetten van zijn strategie gericht op externe groei. Deze investering is volledig in lijn met de filosofie van ons pan-Europees kapitaalontwikkelingsfonds bestemd voor groeiende Midcaps en MKB’s met internationale ambities. ”


“Via zijn nabijgelegen teams in Lyon begeleidt Bpifrance ADDEV Materials al jarenlang, zowel door middel van financieringsoplossingen als van kapitaal” geeft Arnaud Legardeur, Investeringsdirecteur Mid&Large Cap van Bpifrance, aan. “Wij zijn vandaag zeer blij om opnieuw aan te kondigen dat wij vertrouwen hebben in het management van het bedrijf om het ambitieuze avontuur nog groter te worden - met name via overnames in het buitenland - voort te zetten. Deze operatie, die uitgevoerd wordt samen met onze partner Tikehau Capital, toont het door Bpifrance voorgestelde continuüm van financiering aan. ”


Pascal Nadobny, voorzitter van ADDEV Materials: “Wij zijn zeer blij met de komst van Tikehau Capital en zijn internationale platform om ons ondernemende project te steunen en met het vertrouwen dat Bpifrance opnieuw in ons stelt. ADDEV Materials is hierdoor in staat groter te worden en zijn externe groeiprojecten in Europa en Noord-Amerika te verwezenlijken, om zijn activiteiten met betrekking tot materiaalverwerking op maat en zijn positie in de luchtvaartsector aanzienlijk te versterken.

 


Over Tikehau Capital:
Tikehau Capital is een vermogensbeheerder en investeringsgroep die meer dan 22 miljard euro beheert en over 2,3 miljard euro beschikt aan eigen kapitaal (op 31 december 2018). De Groep investeert in verschillende categorieën van activa (privé-schuld, vastgoed, private equity, cash-strategieën), met name via zijn vermogensbeherende dochtermaatschappijen die in opdracht van institutionele en particuliere actoren werken. Tikehau Capital wordt bestuurd door zijn management, samen met institutionele partners van de eerste rang en telt 430 medewerkers (op 31 december 2018), verspreid over kantoren in Parijs, Londen, Brussel, Madrid, Milaan, New York, Seoul en Singapore.


Tikehau Capital is genoteerd op de gereglementeerde Beurs Euronext van Parijs, Compartiment A (ISIN-code: FR0013230612; Ticker: TKO.FP)
www.tikehaucapital.com


Over Bpifrance
De investeringen in eigen vermogen van Bpifrance worden uitgevoerd door Bpifrance Investissement. Bpifrance financiert bedrijven - bij iedere ontwikkelingsfase - via kredietverlening, onderpand en eigen kapitaal. Bpifrance begeleidt hen bij innoverende projecten in het buitenland. Ook verzekert Bpifrance voortaan hun exportactiviteit via een breed scala aan producten. Consultancy, scholing, netwerken en programma’s met versnelde uitvoering bestemd voor start-ups, MKB’s en Midcaps maken ook deel uit van het aanbod aan de ondernemers. Dankzij Bpifrance en zijn 48 regionale vestigingen kunnen ondernemers een beroep doen op steeds dezelfde contactpersoon in de buurt die efficiënt te werk gaat en hun begeleidt bij het aangaan van hun uitdagingen.


Meer informatie op: www.bpifrance.fr - Volg ons op Twitter: @Bpifrance - @BpifrancePresse