kleefband

Kleefband

ADDEV Materials, verwerker van high performance materialen, biedt één van de meest uitgebreide assortimenten van de markt aan met meer dan 15.000 verwerkte en gesneden producten en meer dan 40.000 op maat gemaakte oplossingen.Daarbij bieden wij een breed scala aan tapes aan voor een groot aantal toepassingen, variërend van maskering tot het waterdicht maken, van grondmarkering tot thermische bescherming en van reparatie tot high performance assemblage.

 

 

 

ADDEV Materials biedt dan ook een groot aantal varianten van enkelzijdig en dubbelzijdig klevende tapes aan om een antwoord te bieden op alle behoeften van vakmensen.

Tape beschikt over twee essentiële eigenschappen die u helpen bij het vinden van het juiste product: de ondergrond en de kleefstof.

 

DE DRAGERS

De ondergrond is gemaakt van flexibel materiaal dat van verschillende aard kan zijn : papier, films (polypropeen, polyetheen, polyimide (Kapton)), polyester, PTFE, PVC, metaal (aluminium, koper, lood), rubber, schuim, glasweefsel, weefsel, …

Elke ondergrond heeft bijbehorende technische eigenschappen en biedt een antwoord op specifieke kwesties.

 

De belangrijkste gewenste eigenschappen voor de ondergrond van tapes zijn de volgende :

  • Hoge mechanische bestendigheid : tractie, afschuiving, compressie, afschuring, verlenging, …
  • Hoge chemische bestendigheid : oplosmiddelen, zuren, …
  • Niet-klevend vermogen
  • Temperatuurstabiliteit
  • Bestendigheid tegen de omgeving : vocht, zoute lucht, corrosie, …
  • Elektrische eigenschappen : diëlektrische weerstand, …

 

DE KLEEFSTOF

Men onderscheidt drie verschillende kleefstof-families :

  • Rubber Kleefband : De grote voordelen van deze stof zijn de veelzijdigheid en de lage prijs ervan. De lijmtack en de initiële hechting zijn groot, maar deze kleefstof heeft een beperkte weerstand bij hoge en lage temperaturen, bij chemische agressies en weekmakers.

De eigenschappen ervan maken dat deze stof een goede keuze is voor toepassingen binnen.

  • Acryl Kleefband : Ondanks een gemiddelde initiële hechting, is de uiteindelijke hechting groot. Dit betekent dat de hechting in de loop der tijd geleidelijk aan groter wordt. Deze tape beschikt over een goede (dan wel uitzonderlijke) mechanische bestendigheid, bestendigheid tegen veroudering, tegen UV-stralen, tegen koude temperaturen, tegen vocht, tegen oplosmiddelen en tegen weekmakers, waardoor deze tape uitstekend gekozen kan worden voor permanente toepassingen voor buiten.

Acryl tape maakt een doeltreffende assemblage mogelijk voor materiaal met lage oppervlakte-energie (d.w.z. plastic materialen zoals polyetheen, polypropeen, ….)

Acryl tape is doorzichtig en deze eigenschap zorgt ervoor dat de tape geschikt is voor de assemblage van transparant materiaal.     

  • Silicone Kleefband : Ondanks een gemiddelde initiële hechting en een beperkte weerstand tegen koolwaterstoffen en weekmakers, beschikt silicone tape over een uitstekende hechting op gesiliconeerd materiaal en een uitstekende bestendigheid tegen extreme temperaturen.

 

Dankzij onze sterke partnerships met een groot aantal spelers voor het hele productieproces, zijn wij experts geworden op onze markten met één van de meest uitgebreide assortimenten aan Kleefband.Wij zijn technisch deskundig en helpen u bij het selecteren van de beste oplossing in overeenstemming met uw behoeften en productieprocessen.

 

Eenzijdig klevende tape is samengesteld uit een ondergrond (ook wel drager genoemd) en op één kant een klevende coating heeft.

Dubbelzijdig klevende tape is samengesteld uit een ondergrond (ook wel drager genoemd) die op twee kanten een klevende coating heeft.