Markt van de Gezondheid & Hygiëne
ADDEV Materials

Gezondheid & hygiëne

Het technische karakter van ons productaanbod in combinatie met ons vermogen tot industriële versnijdingen in een cleanroom, maken van ADDEV Materials een waardevolle partner voor grote spelers op het gebied van Gezondheid en Hygiëne.

 

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van de sector, beschikken wij op onze industriële vestiging van Valence over een ISO 8 cleanroom. Daarbij hebben wij op onze vestiging in Pouilly sur Charlieu een geheel nieuwe cleanroom van 350m² waarvan de lucht 24 keer per uur ververst wordt, uitermate geschikt voor projecten voor de Medische, Cosmetische en Hygiëne markt. Al onze productiesites zijn ISO 9001 gecertificeerd.

 

Wij werken momenteel samen met meer dan honderd spelers uit de medische hulpmiddelensector. De kwaliteit en het constante karakter van ons aanbod maken van ADDEV Materials een betrouwbare partner, in een sector waar geen enkele concessie kan worden gedaan aan de kwaliteit en veiligheid van materiaal.

 

Via ons “ Lab Innov’ADDEV ” starten wij innovatieve samenwerkingsprojecten op om een antwoord te bieden op de nieuwe uitdagingen die zich aandienen op het gebied van e-gezondheid en nieuwe typologieën van In-vitrodiagnostiek.

Onze belangrijkste toepassingen in de Gezondheidssector

ADDEV Materials begeleidt u op de markt van de Gezondheid, Hygiëne en Cosmetica via turnkey-oplossingen voor industriële versnijdingen in onderaanneming en voor rechtstreekse levering op uw productielijn.

 

Dankzij onze kennis op het gebied van kritieke materialen en onze industriële capaciteiten kunnen wij technische oplossingen bieden voor de volgende toepassingen :

 

 • Zakken & Recipiënten
 • In-vitrodiagnostiek
 • Echografie Elektrodiagnose
 • Verbandmateriaal & steriele lakens
 • Chirurgische instrumenten
 • Ziekenhuismeubilair

Onze toegevoegde waarde

Onze productexpertise

Onze specifieke kennis van de meest veeleisende producten en onze partnerships met grote internationale chemici stellen ons in staat technische en volledig ontwikkelde oplossingen te bieden voor uw toepassingen in de gezondheidssector.

 

Onder onze productengamma’s vindt u :

 

 • Tapes : eenzijdig klevend, dubbelzijdig klevend, alle soorten dragers en klevende massa’s
 • Technische films : polyimide, PET, PP, PE
 • Papier : meta-aramide, niet-geweven papier, gevulkaniseerde vezels technologieën

Eenzijdig en Dubbelzijdig, zelfklevende geponste onderdelen, al dan niet voor maskeren, markering of niet voor het afplakken, markering, assemblerend.

Onze industriële capaciteiten van versnijdingen en functionalisering

Het versnijden naar breedtes en lengtes van rollen op maat

Het produceren  van kleefbanden in gestanste stukken, in stukken met kisscut.

 

Assemblage van ondergronden in droge fase voor het vormen van een product dat een combinatie biedt van de voordelen van beide stoffen. 

Film laminering is bedoeld om verschillende eigenschappen te kunnen combineren op één enkele film.

Wij baseren ons op een breed scala aan verpakkingen en passen de verpakkingssoort aan volgens de criteria van uw productdossier.

Research & Development

Technische R&D begeleiding

Omdat wij experts zijn op het gebied van high performance materialen, behoren technologisch advies en de ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen tot onze corebusiness.
In die zin werken onze R&D-teams nauw samen met onze klanten.  

Onder de begeleiding die wij aanbieden vindt u:

 • Technisch advies : De beste oplossing aanbevelen of ontwerpen
 • Performanceoptimalisatie : Toevoegen van functionaliteiten en verbeteringen van materiaaleigenschappen
 • Realisatie van prototypes : In rollen, onderdelen of formaten
 • Technisch onderzoek : Realisatie van vergelijkende laboratoriumtests

Onze internationale aanwezigheid

ADDEV Materials is internationaal actief en begeleidt u overal ter wereld dankzij industriële vestigingen in Europa en Noord-Amerika :

 

 • Europa : Frankrijk, België, Polen
 • Noord-Amerika : USA, Canada
Ontdek onze vestigingen
Onze klantenreferenties
Onze certificeringen