Dubbelzijdig Klevende Tapes

Dubbelzijdig klevende tapes

Dubbelzijdig klevende tape is samengesteld uit een ondergrond (ook wel drager genoemd) met op twee kanten een klevende coating die van verschillende aard kan zijn afhankelijk van de gewenste eigenschappen. Deze kleefstof is over het algemeen identiek aan beide kanten, maar kan ook verschillend zijn (voorbeeld : acryl / silicone). De ondergrond heeft een klevende coating die onderverdeeld is in drie primaire families : acryl, silicone, rubber.

 

Dubbelzijdig klevende tape is tevens uitgerust met een beschermlaag, zodat de tape niet aan zichzelf vastplakt zodra hij opgerold wordt.

 

Er bestaan verschillende tape-families met uiteenlopende kwaliteiten; van dubbelzijdig klevende herpositioneerbare tape totextra krachtige dubbelzijdig klevende tape.

 

Bepaalde specifieke soorten dubbelzijdig klevende tapes hebben geen ondergrond, zoals bijvoorbeeld de dubbelzijdig klevende transfertapes, de acrylschuimtapes, de VHB®-tapes, …

 

Al onze gamma’s dubbelzijdig klevende tapes zijn verkrijgbaar in logs (spoelen), rollen (breedte op maat) en gesneden onderdelen volgens uw ontwerptekeningen.

 

 Dubbelzijdig klevende kopertaper is geleidende tape die samengesteld is uit een ondergrond van een koperblad dat glad is of een wafelstructuur heeft (onbedekt of vertind) en is op beide kanten gecoat met een acrylkleefstof die geleidend is dankzij deeltjes die een elektrische verbinding mogelijk maken tussen het oppervlak waarop de tape geplakt is en de koperen ondergrond.

 Dubbelzijdig klevende polyetheentape is samengesteld uit een ondergrond van een polyetheen film met hoge dichtheid en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl of van rubber. 

 Dubbelzijdig klevende polypropeentape is samengesteld uit een ondergrond van een polypropeen film en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl of van rubber.

 Dubbelzijdig klevende polyester PET tape is samengesteld uit een ondergrond van een polyester film en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl of van rubber.

Dubbelzijdig klevende polyimide film tape, of Kapton® tape, is samengesteld uit een ondergrond van polyimide film (dit kan Kapton® zijn) en uit een kleefstof van hoge temperatuur silicone.

 Dubbelzijdig klevende vinyl tape is samengesteld uit een ondergrond van vinyl en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van rubber.

Dubbelzijdig klevende PVC tape is samengesteld uit een ondergrond van een film van polyvinylchloride PVC en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl of van rubber.

 Dubbelzijdig klevende butyl tape is samengesteld uit een ondergrond van butyl en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van butylrubber, bedekt met een beschermende laag van papier of van plastic (polypropeen PP).

 Dubbelzijdig klevende polyetheenschuim tape met gesloten celstructuur is samengesteld uit een ondergrond van polyetheenschuim (die gelamineerd kan zijn) en uit een kleefstof van acryl of rubber, over het algemeen bedekt met een beschermende laag van papier.

 Dubbelzijdig klevende polyurethaanschuim tape met open of gesloten celstructuur is samengesteld uit een ondergrond van polyetheenschuim en uit een kleefstof van acryl of van rubber, over het algemeen bedekt met een beschermende laag van papier.

 Dubbelzijdig klevende polyvinylchlorideschuim PVC tape is samengesteld uit een ondergrond van polyvinylchlorideschuim (voornamelijk met gesloten celstructuur) gecombineerd met een drukgevoelige kleefstof.

 Dubbelzijdig klevende neopreenschuim tape is samengesteld uit een ondergrond van schuimrubber van neopreen met open celstructuur en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl.

 Dubbelzijdig klevende neopreenschuim tape is samengesteld uit een ondergrond van schuimrubber van silicone met open celstructuur en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl.

 Dubbelzijdig klevende synthetische schuim tape is samengesteld uit dubbelzijdig synthetisch schuim en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl.

 VHB™ (Very High Bond) tape, ontwikkeld door het bedrijf 3M™ , kan gebruikt worden in plaats van standaard mechanische assemblages zoals klinknagels, bouten of laswerk.

Dubbelzijdig klevende acrylschuim tape wijkt van andere soorten dubbelzijdig klevende schuimtapes af , aangezien deze tape geen ondergrond heeft.

 Dubbelzijdig klevende niet-geweven tape is samengesteld uit een ondergrond (die over het algemeen dun is) van niet-geweven papiervezels en is op beide kanten gecoat met een kleefstof van acryl (oplosmiddel of dispersie) of van rubber (natuurlijk of synthetisch).

Dubbelzijdig klevende geweven tape is verkrijgbaar met verschillende ondergronden (katoen, polyester, viscose, ...) en, afhankelijk van de toepassingen, met verschillende rasters.

 Dubbelzijdig klevende acryl transfertape, tevens dunne dubbelzijdig klevende tape genoemd, is samengesteld uit een klevende film en een beschermende laag van kraftpapier, polyester of polypropeen (soms wordt deze tape ook “ rollijm ” genoemd).

 Dubbelzijdig klevende VHB™ transfertape, ook wel dun dubbelzijdig klevende tape of “ rollijm ” genoemd, is samengesteld uit een klevende film en een beschermende laag.

 3M™Dual Lock™ dubbelzijdig klevende tape voor herschikbare verbindingen is samengesteld uit een ondergrond van twee stroken van dik polypropeen film , met aan de ene kant uitstekende plastic pinnetjes en aan de andere kant een coating van een wel of niet klevende stof. 

De hersluitbare bevestigingen 3M™ SCOTCHMATE™ , ook wel Hook and Loop genoemd, bieden een alternatief voor bevestigingsmethoden zoals ritssluitingen, drukknopen, haakjes, .... Het zijn hersluitbare verbindingen voor alle toepassingen waar een grote flexibiliteiten een snelle assemblage voor nodig zijn, met name voor soepele materialen, gladde en schone ondergronden. Deze verbindingen maken het mogelijk om de prestaties van de toepassingen te verbeteren.

De APLIX® klittenbandbevestigingen functioneren met een bevestigingssysteem dat uit 2 gedeeltes bestaat. De weerstand van deze bevestigingen is zodanig dat het systeem duizenden keren gebruikt kan worden.

 Velcro® dubbelzijdig klevende tape voor herschikbare verbindingen , Hook and Loop , functioneert met een bevestigingssysteem dat uit 2 gedeeltes bestaat.