Eenzijdig klevende tapes

Eenzijdig klevende tapes

Eenzijdig klevende tape is samengesteld uit een drager met op één kant een klevende coating.

De drager bestaat uit een dunne en flexibele stof die uit verschillend materialen kan bestaan: papier, metaal (aluminium, koper, lood, ….), polyester, weefsel, polyetheen, PVC, PTFE Teflon®, polyimide Kapton®,…

De drager heeft een klevende coating die onderverdeeld is in drie primaire families : acryl, silicone en rubber.

Eenzijdig klevende aluminium tape (of klevende aluminiumbladen) is samengesteld uit een aluminium ondergrond en uit een kleefstof van acryl (oplosmiddel of dispersie) of van rubber.

 Eenzijdig klevende koper tape is samengesteld uit een koperen ondergrond die glad is of een wafelstructuur heeft en uit een kleefstof van wel of niet geleidende acryl.

 Zelfklevende loodrollen zijn samengesteld uit een ondergrond van lood en uit een kleefstof van rubber waardoor zij een uitstekende flexibiliteit hebben. 

Eenzijdig klevende butyl tape is samengesteld uit een laag butyl - eventueel geplaatst op een ondergrond (polyetheen, aluminium, niet-geweven stof, ...) en uit een kleefstof van butylrubber.

 Zelfklevend vinyl is samengesteld uit een laag vinyl en uit een kleefstof van rubber.

 Eenzijdig klevende rubber tape is technische tape die samengesteld is uit een ondergrond van rubber en uit een kleefstof van acryl.

Eenzijdig klevende polyetheen tape is samengesteld uit een laag polyetheen en uit een kleefstof van rubber of acryl.

In de familie van eenzijdig klevende polyetheen tape bestaat er een bepaalde klasse die  PEHPM genoemd wordt. Dit is de afkorting van PolyEthylène à Haut Poids Moléculaire (hoog moleculair polyetheen).

 Eenzijdig klevende polypropeen tape wordt voornamelijk gebruikt voorverpakkingsoplossingen.

Eenzijdig klevende polyester PET tape is samengesteld uit een ondergrond van polyester en uit een kleefstof van rubber, acryl of silicone.

 Polyurethaan tape wordt aangeboden in een gamma van specifieke tapes die gebruikt worden voor bescherming tegen afschuring, slijtage, uitlopen van scheuren en mechanische perforatie.

 Polyimide tape (ook bekend onder het merk KAPTON®) is technische tape die meerdere zeer sterke materiaalkenmerken (mechanische, thermische, elektrische) en chemische eigenschappen heeft.

 PVC tape heeft verschillende eigenschappen waardoor deze tape ideaal gebruikt kan worden op het gebied van elektriciteit. PVC tape is tevens een uitstekende elektrische isolator.

  Teflon® tape is samengesteld uit een blad Teflon® (Polytetrafluoretheen) en uit een kleefstof van thermohardende silicone.

Eenzijdig klevende PVC-schuim tape is samengesteld uit PVC-schuim met lage dichtheid en heeft op één kant een klevende coating van acryl en is op de andere niet-klevende kant bedekt met een papieren blaadje.

Eenzijdig klevende polyetheenschuim PE tape is samengesteld uit polyetheenschuim met gesloten celstructuur en heeft een klevende coating van acryl.

Eenzijdig klevende polyurethaanschuim PU tape is samengesteld uit een ondergrond van polyurethaanschuim en heeft een klevende coating van acryl.

Eenzijdig klevende vinyl-schuim is samengesteld uit een ondergrond van soepel vinylschuim (met gesloten en open celstructuur, met verschillende dichtheden) en uit een (drukgevoelige) kleefstof van acryl, waardoor een grote variëteit aan substraten (waaronder veel soorten plastic) geassembleerd kan worden.

Eenzijdig klevende EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer)-schuim, is een product waarvan de ondergrond uit EPDM-schuim met een gesloten celstructuur bestaat en dat een klevende coating van acryl heeft. 

 Geweven tape is samengesteld uit een ondergrond van katoen (waarvan het aantal mazen - die verantwoordelijk zijn voor de mechanische prestaties van het product - 148 kan bedragen), met een laag behandeld plastic (bijvoorbeeld polyetheen) en een kleefstof van rubber (natuurlijk of synthetisch).

Eenzijdig klevende glasweefsel tape is samengesteld uit een ondergrond van geweven glasweefsel en uit een kleefstof van acryl, rubber of silicone.

 Magnetische tape, ook wel magneetband genoemd, biedt dankzij de magnetische eigenschappen ervan een groot aantal tijdelijke bevestigingsmogelijkheden. 

Eenzijdig papiertape, zoals klevende Kraft of washi tape, is samengesteld uit een ondergrond van (glad of gecrept) papier en uit een kleefstof van acryl, silicone of rubber.