Verlijming
ADDEV Materials

Complexering / Verlijming

Complexering / verlijming bestaat uit het lamineren van één of meerdere stoffen en een kleefstof.

Verlijming 

 

Verlijming bestaat uit het lamineren van een stof en een kleefstof.

Beide ondergronden worden geassembleerd door middel van een “droge fase”-methode, om een uniek product te vormen dat een combinatie biedt van de voordelen van beide stoffen.

Het belangrijkste voordeel van verlijming is het klevend maken van een stof die oorspronkelijk niet kleeft.

 

adhesive-coating-addev

 

Complexering 

Complexering bestaat uit het combineren van minstens twee soepele of rigide ondergrondstroken met behulp van een technische kleefstof.

 

Deze stroken kunnen samengesteld zijn uit films van plastic, van papier of van metaal/dun materiaal. De kleefstof wordt vervolgens op de minst absorberende strook aangebracht en daarna tegen de tweede strook geplakt, waarbij verwarmde cilinders sterke druk uitoefenen voor het verkrijgen van een ultraresistent geheel. Deze assemblage kan samengesteld zijn uit twee lagen (duplex), drie lagen (triplex), of meerdere lagen…

 

complexing-addev

 

Toepassing :

 

Complexering maakt het mogelijk omhet aspect en de barrière-eigenschappen van ondergronden te verbeteren. De keuze van de kleefstof hangt voornamelijk af van het eindgebruik van het product. Verschillende technologieën zijn beschikbaar om zo veel mogelijk toepassingsmogelijkheden te bieden.

Afhankelijk van de behoeften van onze klanten kunnen de complexeringen gerealiseerd worden in strookbreedtes, rollen of in formaten. Naar gelang de behoeften kan het materiaal zelf door de klant verstrekt worden of gekocht worden door ADDEV Materials.